publicatie en presentatie

Praktijkvoorbeeld buiten de sector: Leersteuncentrum Antwerpen

2 december 2023

Stedelijk Leersteuncentrum Antwerpen wil meer inclusief onderwijs. Het leersteuncentrum van Antwerpen is het eerste aanspreekpunt voor scholen die nood hebben aan extra ondersteuning voor hun leerlingen.

Stedelijk Leersteuncentrum Antwerpen was een van de drie praktijkvoorbeelden tijdens ‘Elk verhaal telt: samen naar meer impact’ op 30 november 2023. Julie Verhaert (Pelckmans uitgevers) interviewde medewerker Laura van Alphen en directeur Ellen Ferny over inclusieve praktijk in je organisatie beoordelen, de kracht van samenwerken, gewoontes durven loslaten en je doelgroep leren kennen.

Laura en Ellen dromen ervan niet meer over inclusie te hoeven praten, dat het vanzelfsprekend geworden is. Hun tips voor de sector? “Er zijn nog maar weinig hoofdpersonages met een beperking, zodat kinderen met dat profiel zich niet vaak herkennen in een boek. Kun je daar niet iets aan doen?” En ook: “Probeer meer out of the box te denken: zet minder in op letters op papier en meer op beleving.”

Op de hoogte blijven?

Wil jij meewerken aan een inclusievere boeken- en letterensector in Vlaanderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van alle kansen en projecten van Elk verhaal telt.