publieksbereik

Praktijkvoorbeeld buiten de sector: City Pirates Antwerpen

1 december 2023

City Pirates is meer dan een voetbalclub. De organisatie richt zich tot Antwerpse jongeren en hun ouders, voornamelijk uit sociaal moeilijke wijken. Ze geven de jongeren een veilige plek om zichzelf te zijn. Naast voetballen, bieden ze ook muziekworkshops aan, bereiden ze de jongeren voor op het werkleven en helpen ze hen met hun persoonlijke ontwikkeling.

City Pirates was een van de drie praktijkvoorbeelden tijdens ‘Elk verhaal telt: samen naar meer impact’ op 30 november 2023. Will-Limba Moleka ging in gesprek met trainer Yves Kabwe Kazadi en directeur Michiel De Visschere over hun werking: hoe bereiken ze hun doelgroep? Hoe geven ze constructieve feedback? Hoe zorgen ze voor hun community?

De belangrijkste tip die tijdens het interview telkens weer naar boven kwam, is deze: ga midden in je doelgroep staan. Pas als mensen je kennen, zullen ze je vertrouwen. Yves Kabwe Kazadi werkt waar hij woont en kent zijn buurt door en door. “Jongeren in de buurt en hun ouders zien mij dagelijks en kennen mijn eigen ouders, wat maakt dat ik bereikbaar en betrouwbaar ben. Tegelijkertijd betekent het ook dat mijn werk nooit stopt.” Maar dat neemt hij er als gepassioneerde sociaal werker graag bij. De trots voor zijn jongeren spreekt duidelijk uit zijn getuigenis.

Op de hoogte blijven?

Wil jij meewerken aan een inclusievere boeken- en letterensector in Vlaanderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van alle kansen en projecten van Elk verhaal telt.