Over ons

Elk verhaal telt is een initiatief van het BoekenOverleg. Dat is de gesprekspartner van de politieke wereld voor thema’s die met boeken en literatuur te maken hebben. Het platform behartigt de gezamenlijke belangen van de boeken- en letterensector, met respect voor de diversiteit en de autonomie van alle spelers die in het BoekenOverleg vertegenwoordigd zijn.

meer over het BoekenOverleg

Charter voor inclusie

In 2019 lanceerde het BoekenOverleg een charter voor inclusie in de boeken -en letterensector. Meer dan 200 organisaties en individuen uit het boekenvak ondertekenden het al.

Lees en onderteken nu ook het charter. Zo helpen we samen de sector vooruit en gaan we voor meer impact via verhalen.

onderteken het charter

Van intentie naar impact

Een divers samengestelde groep uit het boekenvak stelde een stappenplan op om de impact van de acties rond inclusie in de sector te vergroten. Als eerste actie vloeide uit die werkgroep een sectorbreed startmoment op donderdag 30 november 2023.

De werkgroep van Elk verhaal telt is open en dynamisch. Heb je zin om met ons mee te denken en mee te werken? Mail naar contact@elkverhaaltelt.org.

Onderzoeksrapport

In 2022 voerde merkstrategisch bureau Reputations een onderzoek uit naar inclusie in de boekensector. Zestig deelnemers uit meer dan dertig verschillende organisaties namen deel aan focusgesprekken.

naar de actiepunten

Op de hoogte blijven?

Wil jij meewerken aan een inclusievere boeken- en letterensector in Vlaanderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van alle kansen en projecten van Elk verhaal telt.